Last Updated on 08/04/2020 by Alex

Ruotsissa löydät helposti majoitusvaihtoehdot jokaisen makuun.

Hotellit

Ruotsissa suurimmat hotelliketjut ovat Best Western, Nordic Choice Hotels, Scandic, First Hotels ja Elite Hotels.
Etenkin pienemmillä paikkakunnilla kannattaa kuitenkin myös huomioida yksityiset, ketjuihin kuulumattomat hotellit jotka voivat usein tarjota persoonallisen vaihtoehdon.

Ruotsissa hotellien tähtiluokituksesta vastaa Visita, joka noudattaa arvioinnissaan yleiseurooppalaisen Hotelstars Unionin kriteerejä.

Retkeilymajat

Retkeilymajoja löytyy niin kansallispuistoista kuin suurkaupungeista, ja monet niistä sijaitsevat uniikeissa ja kiinnostavissa rakennuksissa. Tarjolla on niin perinteisiä retkeilymajoja makuusaleineen kuin hotellitasoista majoitusta.
Lue lisää Svenska Turistföreningen’in, STF’n sivustolta.

Leirintäalueet ja mökit

Ruotsin leirintäaluejärjestön, SCR:n leirintäalueet tarjoavat yhteensä n. 75.000 tonttipaikkaa ja 9.000 vuokramökkiä pohjoisesta etelään. Suurin osa leirintäalueista on luokiteltu 1-5 tähdellä vuonna 1996 käyttöön otetun luokitusjärjestelmän mukaisesti. Lue lisää Camping.se-sivustolta.
Ruotsissa muutamat leirintäalueet tarjoavat myös mahdollisuuden tasokkaaseen glamping-elämykseen.

AirBnB

AirBnB on ollut Ruotsissakin vahvassa nousussa viime vuosina. Hae tästä AirBnB-majoitus Ruotsissa.

Maatilamajoitus

Bo på Lantgård-järjestöllä on Ruotsissa n. 120 jäsentilaa, jotka tarjoavat majoitusta maatiloilla, jotka on luokiteltu oman laatujärjestelmän mukaan 1-5 tähkällä. Useilla tiloilla on myös mahdollisuus osallistua tilan töihin.

Linnat ja kartanot

Kun haluat mieliinpainuvan majoituselämyksen Ruotsissa kannattaa varata yöpyminen linnassa tai kartanossa. Näitä majoituksia löytää mm. Countryside Hotels-ketjun sivuilta.

Erikoiset majoitukset

Ruotsissa on myös runsaasti erikoisempia majoitusvaihtoehtoja, joista tunnetuimmat esimerkit ovat Icehotel, Treehotel ja Fabriken Furillen.

Pääkuva: Tuukka Ervasti / imagebank.sweden.se