Last Updated on 28/02/2021 by Alex

Naapurimaamme Ruotsi on vain helpon ja mukavan laivamatkan päässä Suomesta.

Suomen ja Ruotsin välisellä liikenteellä on pitkät perinteet, ja nykyään valittavana on lukuisia päivittäisiä vaihtoehtoja laivaliikenteessä. Nauti kiireettömästä laivamatkasta mennen tullen tai yhdistä leppoisa laivamatka lennon nopeuteen lento-laivapaketissa!

Laivamatkat Ruotsiin

Finnlines
Finnlines liikennöi Suomen ja Ruotsin välillä päivittäin ropax-aluksilla, joiden matka-aika on n. 9 h. Reitillä ajoneuvo (henkilöauto, matkailuauto, moottoripyörä tai polkupyörä) on pakollinen.
Naantali – Långnäs – Kapellskär, aamu- ja iltalähtö

Silja Line
Silja Line liikennöi Suomen ja Ruotsin välillä päivittäin matkustaja-autolautoilla, joiden matka-aika on reitistä riippuen n. 11-18 h.
Turku – Maarianhamina – Tukholma, aamu- ja iltalähtö
Helsinki – Maarianhamina – Tukholma, iltalähtö

Viking Line
Viking Line liikennöi Suomen ja Ruotsin välillä päivittäin matkustaja-autolautoilla, joiden matka-aika on reitistä riippuen n. 11 – 18 h.
Turku – Maarianhamina – Tukholma, aamu- ja iltalähtö
Helsinki – Maarianhamina – Tukholma, iltalähtö

Wasaline
Wasaline liikennöi Suomen ja Ruotsin välillä matkustaja-autolautalla, jonka matka-aika on 4,5 h.
Vaasa – Uumaja, 1-2 lähtöä vuorokaudessa

Näiden lisäksi Ahvenanmaalta liikennöivät autolautoilla myös Eckerölinjen Eckeröstä Grisslehamniin (2-3 lähtöä päivässä) ja Viking Line Maarianhaminasta Kapellskäriin (2-3 lähtöä päivässä), matka-aika n. 2 h.

Vaikkakin tiedot on pyritty tarkistamaan mahdollisimman huolellisesti muutokset ovat mahdollisia, joten tarkistathan tilanteen omien matkapäivien osalta suoraan liikenneyhtiöiden kotisivuilta.

Artikkelin pääkuva: Susanne Walström / imagebank.sweden.se