Last Updated on 28/02/2021 by Alex

Ruotsi tarjoaa monipuoliset mahdollisuudet lähteä shoppailemaan, haetpa sitten designia, muotia tai perinteistä käsityötä.

Ruotsalainen muotoilu on usein käytännöllistä, ja ruotsalainen design on suunniteltu ja tehty arjessa käytettäväksi.  Nykymuotoilun juuret ovat usein perinnekäsitöissä, joista on kehitelty uusia, moderneja versioita. Shoppailemaan kannattaa suunnata ostoskeskusten ohella lippulaivamyymälöihin ja pikkuliikkeisiin.

Muoti

Monet meillä tunnetut vaatebrändit ovat syntyneet Ruotsissa, esim. Filippa K, J Lindeberg, Whyred, Gudrun Sjödén ja Cheap Monday

Suurten kauppakeskustan ja tavaratalojen ohella Ruotsissa löytyy myös tehtaanmyymälöitä ja outlet-keskittymiä, Tukholman ulkopuolella esim. Stockholm Quality Outlet.

Myös kirppikset ovat Ruotsissa suosittuja ympäri maata, ja etenkin kesäaikaan kannatta pitää silmällä ”Loppis”-kylttejä.  Tukholmassa suosittuja kirppiksiä ovat esim. Myrorna ja Stadsmissionen, joilla on kummallakin useita myymälöitä.

IKEA – ruotsalainen maailmankalustaja

Tuskin Ingvar Kamprad arvasi perustaessaan vuonna 1943 postimyyntiyrityksensä Smoolantiin minkälainen menestystarina siitä muodostuisi: nykyään 50 maassa löytyy yli IKEA-tavarataloa. IKEAn tarinaan voi Etelä-Ruotsissa tutustua IKEA-museossa Älmhultissa ja jos käynti venähtää yöksi voi jäädä IKEA-hotelliin.

Myös Clas Ohlson-ketjun juuret ovat Ruotsissa, tarkemmin ottaen Insjönissä Taalainmaalla, jossa voit myös tutustua yrityksen historiaan museossa.

Tokihan tässä yhteydessä on mainittava myös Gekås-tavaratalo Ullaredissa, vaikka se ei olekaan maailmalla tunnettu brändi: tämä ruotsalaisten vastine Tuurin kyläkaupalle on kaikkien ruotsalaisten tuntema (ja myös tuttu TV’stä reality-ohjelman muodossa).

Pääkuva: Tove Freiij / imagebank.sweden.se