Last Updated on 28/02/2021 by Alex

Gotlanti tarjoaa paljon mahdollisuuksia niin aktiivilomailuun kuin leppoisampaankin nautiskeluun.

Aktiiviloma Gotlannissa

Aktiivilomailijoille Gotlanti tarjoaa runsaasti vaihtoehtoja. Saaren tasaisessa maastossa on mukava tutustua saareen kiireettömästi pyörän selästä – ja jos et halua ottaa omaa pyörää mukaan, saarella on useita isoja polkupyörävuokraamoja. Mikäli nouset mieluummin hevosen Gotlannissa on useita ratsastusretkiä tarjoavia yrityksiä.
Golfin harrastajat löytävät Gotlannin kauniista maisemista peräti 7 golfkenttää.

Nautiskelijan lomasaari

Gotlanti tarjoaa paljon mahdollisuuksia nautinnolliseen lomaan. Saarella asuu paljon luovan alan työntekijöitä ja käsityöläisiä, eikä lähin galleria, työpaja tai käsityöliike ole koskaan kaukana: nahka- ja villatuotteita, keramiikkaa, kalkkikivestä valmistettuja esineitä, koruja, lasia sekä tietenkin saaren ruokaherkkuja. Muista myös kirppikset, joita saarella on paljon.

Gotlantilaista keittiötä leimaavat paikalliset raaka-aineet ja monet täällä viljeltävät lajit ovat harvinaisia muualla Ruotsissa, esim. tryffeli, sahrami sekä karhunlaukka. Saaren ruokaerikoisuuksiin kuuluvat mm. kokonaisena paistettu lammas, savustettu kampela, sahramipannukakku salmbärssylt-hillon kanssa. Myös juomakulttuuri on täällä voimissaan, ja saarella tuotetaan niin olutta, viiniä, viskiä kun rommiakin.

Hyvätasoisia ravintoloita on saarella paljon ja arvostetussa White Guide-oppaassa niitä on listattu toistakymmentä. Visby kuuluu myös Ruotsin kärkeen kun lasketaan ravintoloita asukasta kohden: ympäri vuoden avoimia ravintoloita Visbyssä on n. 30. Kiireetön lomailija voi päiväretkellä nauttia lounaansa jossakin saaren pienistä kalastajakylistä, esim. Katthammarsvikissä.

Pääkuva: Tina Axelsson / imagebank.sweden.se