Last Updated on 28/02/2021 by Alex

Nauti avarista merimaisemista, rentoudu pienissä kalastajakylissä tai sukella suurkaupunkien sykkeeseen.

Länsirannikko kutsuu herkuttelemaan merenelävillä, kokemaan tähtiravintolat tai löytöretkelle Ruotsin fika-kaupunkiin. Vietä Länsi-Ruotsissa aktiiviloma rannikon pyöräilyreiteillä tai anna kylpylöiden lämmön kietoa sinut totaaliseen hyvänolontunteeseen.

Ruotsin toiseksi suurin kaupunki Göteborg on tunnelmaltaan mannermaisempi kuin muut kaupungit. Pieni suurkaupunki hurmaa monipuolisuudellaan: mielenkiintoisia museoita, viihtyisiä kahviloita ja erinomaiset shoppailumahdollisuudet. Lisäksi heti kaupungin edustalla upea saaristo, jonne voit matkustaa paikallisliikenteen lipulla! Lue lisää Göteborgista erillisellä sivulla.

Bohuslän – maailman kauneimpia rannikkoalueita

Göteborgin pohjoispuolella Bohuslänin rannikko hurmaa kauneudellaan, ja niinpä CNN Travel onkin valinnut Bohuslänin n. 8.000 saaresta koostuvan rannikkoalueen maailman 10 kauniimman luontoalueen joukkoon. Saariston idylliin voit tutustua joko melomalla tai vaeltamalla, mutta myös saarihyppely laivalla on mahdollista ympäri vuoden. Bohuslänissä sijaitsee myös Ruotsin ensimmäinen merikansallispuisto, Kosterhavets nationalpark.

”Äyriäissafari” vie bongaamaan merenelävien ”Big Five”n: katkarapuja, simpukoita, ostereita, merirapuja ja hummeria. Tiesitkö muuten, että osterinavauksen EM-kisat käydään Trollhättanissa? Norjan rajan tuntumassa sijaitseva Strömstad houkuttelee puolestaan erinomaisilla shoppailumahdollisuuksilla niin keskustassa kuin ostoskeskuksissakin

Halland – aktiivilomailijalle

Göteborgin eteläpuolella Halland on aktiivilomailijan aarreaitta: Helsingborgista Göteborgiin, meren äärellä kulkeva Kattegattleden tarjoaa mukavat pyöräilymaastot koko perheelle. Ruotsin ensimmäinen kansallinen pyöräreitti valittiin myös vuoden pyörätieksi Euroopassa vuonna 2018. Hallandsleden puolestaan on 430 km pitkä vaellusreitti, joka on jaettu 25 eripituiseen etappiin.

Ostosmatkaajat suuntaavat Ruotsin suosituimpaan käyntikohteeseen, TV’stä tuttuun Gekås Ullared-tavarataloon. Rentoutusta päivän retkien jälkeen tarjoavat alueen neljä upeaa kylpylähotellia: Hotel Tylösand, Varbergs Kusthotell, Varbergs Stadshotell sekä , Falkenberg Strandbad.

Olisitko muuten uskonut, että Hallandissa viljellään viiniä? Ästad Vingård on yksi Ruotsin n. 30 viinitilasta, joka uhmaa pohjoista sijaintia Varbergin ja Falkenbergin välissä, ja tuottaa tilalla viiniä Solaris-rypäleestä.

Sisämaan helmet

Länsi-Ruotsin sisämaassa tekstiilikaupunki Borås on viime vuosina No Limit-festivaalin myötä profiloitunut erityisesti katutaiteen keskuksena. Alingsås puolestaan on tullut tunnetuksi kahviloiden kaupunkina ja Ruotsin fika-pääkaupunkina. Ruotsin suurimman järven, Vänernin rannalla sijaitsevassa Lidköpingissä voit tutustua Rörstrandin posliinimuseoon ja lähistöllä komeilee myös Ruotsin kauneimmaksi linnaksi valittu Läckö slott.

Ruotsin länsirannikko odottaa sinua!

Pääkuva: Andreas Nordström / imagebank.sweden.se