Last Updated on 28/02/2021 by Alex

Ruotsi tarjoaa aktiviteetteja kaikille, haetpa sitten rauhallisempia luontoelämyksiä tai adrenaliinintäytteisempiä urheiluaktiviteetteja.

Aktiviteetteja Pohjolan talvimaisemissa…

Sukset liittyvät usein läheisesti luonnossa liikkumiseen talvella ja Ruotsi tarjoaa tähän erinomaiset mahdollisuudet. Suomalaisille tutuimpia laskettelukeskuksia Ruotsissa ovat Åren ja Vemdalenin ohella Sälenin alue sekä Hemavan-Tärnaby. Ruotsissa on kuitenkin monta muutakin varteenotettavaa talviurheilukeskusta, rinnekeskuksia on yhteensä n. 200. Useimmat tarjoavat laskettelun ohella myös erinomaiset mahdollisuudet murtomaahiihtoon.
Muita suosittuja, tarjolla olevia talviaktiviteetteja ovat esim. moottorikelkkasafarit ja koiravaljakkoajelut.

…tai valoisissa kesäöissä

Aktiivilomailija löytää myös kesäaikaan runsaasti vaihtoehtoja liikunnalliseen lomaan.

Pyöräilyreittien verkosto laajenee vuosi vuodelta, ja eri puolilta Ruotsia löytyy jo kymmenittäin eripituisia pyöräilyreittejä vaihtelevissa maastoissa. Myös maastopyöräilyä on kehitetty viime vuosina voimakkaasti ja tähän keskittyviä keskuksia löytyy mm. Järvsössä ja Lofsdalenissa.

Vaeltajille on tarjolla upeita ja vaihtelevia reittejä esim. pohjoisen karuissa kansallispuistoissa, Korkean rannikon kauniissa maisemissa tai Öölannin UNESCO-alueella.  

Melontaa voi harrastaa niin pohjoisen kuohuvissa koskissa, saariston suojassa kuin kauniilla länsirannikolla. Muista, että myös suurkaupunkien keskustoissa on mahdollista lähteä melomaan urbaanissa ympäristössä.

Kalastajille Ruotsi tarjoaa runsaasti kalastusmahdollisuuksia niin järvillä, rannikolla kuin Pohjois-Ruotsin joissa.

Golfin harrastajia on Ruotsissa lähes puoli miljoonaa ja golfkenttien määrä on 449, joten lähin kenttä ei ole koskaan kaukana. Myös golfkausi on Etelä-Ruotsissa huomattavasti pidempi kuin meillä.

Pääkuva: Simon Paulin / imagebank.sweden.se